Omvärld / 2023-04-27

Gustav Berggren: Målet för 2023 – bli Sveriges främsta bolåneutmanare

Under 2022 har Borgo vuxit snabbt och blivit ett fullskaligt hypoteksbolag med tusentals nya bolånekunder. Nu höjer vi ambitionen ytterligare och tar sikte mot att bli den främsta utmanaren på bolånemarknaden.

Under 2022 har Borgo vuxit snabbt. Vi har gått från att ha stora visioner till att bli ett fullskaligt hypoteksbolag med tusentals bolånekunder. Nu höjer vi ambitionen ytterligare och tar sikte mot att bli den främsta utmanaren på bolånemarknaden, skriver Borgos vd Gustav Berggren.

När vi gick in i 2022 var det få som trodde att vi under hösten skulle få den högsta styrräntan på 14 år – vilket innebar ökade boendekostnader för många hushåll. En stigande inflation och kriget i Ukraina innebar dessutom höjda priser på bland annat livsmedel, el och bränsle.

Bättre bolån till fler

Mitt i allt detta står Borgo.

Osäkerhet på börsen gör att vår uppgift blir tydligare. Vi ska leverera ledande sparräntor till personer som söker ett tryggt sparalternativ. Våra kunder kan dessutom lita på att varje sparkrona hos Borgo går till ett enda syfte: Att finansiera bättre bolån till fler. Vi tycker att det är hög tid att sparkunder ifrågasätter vad deras sparande används till.

Under 2023 tror jag att vi även kommer se en debatt kopplat till räntenivåer på sparande, något som vi på Borgo välkomnar. För i takt med att bolåneräntorna tickar stadigt uppåt inser allt fler sparare det orimliga i att många bankers sparräntor ligger kvar på samma låga nivåer. Det här ger ett extremt högt räntenetto och en intjäning som jag tror kommer bli ett ämne för diskussion.

Alla ägare på samma plattform

Som utmanare på en bolånemarknad ger vi fler aktörer möjligheten att erbjuda bättre bolånevillkor till sina kunder. Genom att samla starka aktörer som ICA Banken, Ikano, Söderberg & Partners, Sparbanken Syd och Ålandsbanken på samma plattform skapas synergieffekter som hade varit omöjliga att skapa på egen hand.

Med styrkan i det partnerskapet i ryggen har vi gått in i ett nytt spännande år. Det här är ett år när vi ska fortsätta göra förvärv av bolåneportföljer, öka vår utlåning via våra distributörer och öka inlåningen från allmänheten. Lyckas vi med allt det, känner jag mig trygg med att Borgo har goda möjligheter att bli den främsta utmanaren på bolånemarknaden 2023. 

Fortsätt gärna följa vår resa till att nå den positionen!

Gustav Berggren, vd, Borgo

Relaterade artiklar

Sparande

Sparfluencerns bästa tips för att maxa semesterkassan

Vi är glada att presentera vårt samarbete med Annifrid Huhtala – sparfluencern som guidar sina följare till bättre ekonomiska vanor, hjälper dem nå sina sparmål och inspirerar till genomtänkta köp. Nu delar hon sina bästa spartips för att boosta semesterkassan inför sommaren.

Läs mer