Systemunderhåll på hemsidan

Den 15/4 mellan 07:00 och 09:00 utförs systemunderhåll, vilket kan leda till vissa störningar på hemsidan.

Sveriges nya hypoteksbolag.

Borgos målsättning är att kunna erbjuda marknadsledande bolån till fler svenskar. Genom att flera företag går samman skapar vi skalfördelar och förutsättningar för att erbjuda attraktiva räntor till konsumenter på ett ekonomiskt hållbart vis. Borgos organisation är liten, effektiv och vår verksamhet i hög grad digitaliserad.

Vem kan söka Borgos bolån?

Borgos bolån finns tillgängliga via våra kreditförmedlare och riktar sig mot personer skrivna i Sverige med hög kreditvärdighet och stadigvarande inkomster.

Distribution av Borgos bolån.

Borgos bolån kommer förmedlas till dig som kund genom ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners, Sparbanken Syd och Ålandsbanken, under deras varumärken men med Borgo som kreditgivare.

Våra räntor

Borgos kreditförmedlare är fria att sätta sina egna räntor och rabatter till dig som kund. Du får reda på den ränta du kan få genom att kontakta distributörerna direkt. Här kommer Borgo framöver publicera snitträntor på utbetalda lån via samtliga distributörer.

Tillstånd och licenser

Borgo har tillstånd att bedriva verksamhet med tillstånd enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (“LBF”) samt enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (“LUSO”) och står under tillsyn av Finansinspektionen. Alla medarbetare hos Borgo som arbetar med bolån är licensierade av SwedSec samt har en bakgrund inom bank och finans med stor erfarenhet av bolån.

Läs mer om...

Borgos ägare och kreditförmedlare

Borgo drivs fristående men ägs av ICA Banken, Ikano, Ålandsbanken, Sparbanken Syd och Söderberg & Partners, som också är distributörer av bolån. Ytterligare delägare i Borgo är Persson Invest, Proventus, Real Alliance och Neptunia.

Sparkonton

En del av finansieringen av Borgos bolån utgörs av sparande från allmänheten och företag. Här kan du läsa mer om våra konton med ledande ränta och transparens.

Socialt ansvar

För oss är det en självklarhet att vår verksamhet ska genomsyras av transparens, ärlighet och ansvar i alla delar. Läs mer om hur vi arbetar med ESG (Economic, Social and Governance) här.

Frågor och svar

Hur ansöker jag om ett bolån?

Du ansöker om ett bolån från Borgo via någon av våra kreditförmedlare. Borgo fattar kreditbeslut och är kreditgivare. Läs mer om våra lån här.

Vem kan ansöka om ett bolån hos Borgo?

Alla över 18 år, som är skrivna i Sverige och på bostadsadressen är välkomna att söka lån hos Borgo. Kraven för att få ett lån beviljat innefattar bland annat inga betalningsanmärkningar och stadigvarande inkomst.

Jag är PEP, kan jag få ett sparkonto eller bolån hos Borgo?

Ja, du kan söka sparkonto hos Borgo eller bolån via våra partners även om du är PEP (person i politiskt utsatt ställning). Det du behöver göra är att komplettera din ansökan med ett PEP-formulär.

För att öppna ett sparkonto, kontakta Borgos kundsupport på nummer: 010 - 525 25 00 så hjälper vi dig vidare. Läs mer om PEP här.

Beställning av Amorteringsunderlag

För att erhålla ett amorteringsunderlag vänligen ta kontakt med din förmedlare. Genom denne kan du snabbt och smidigt få tillgång till amorteringsunderlaget i digital form.